De baut, De facut, Vara

Homemade Lemonade

IMG_6065 (1)

E vară. E iunie. E frumos. Și vrem să stăm cât mai mult afară, la terase, în parcuri, oriunde, numai în casă nu.

Însă ce spuneți dacă ați încerca să preparați ceva răcoritor chiar de acasă când nu puteți ajunge pe la terase? Știu, poate nu toată lumea are chef sau interes să facă ceva acasă, dar uneori poate fi mai distractiv și satisfăcător dacă facem ceva drăguț și pentru cei din jurul nostru.

La capitolul acesta, pot spune că sunt mai mult decât norocoasă. Partenerul meu știe să facă o limonadă extraordinară, având atât o mică pasiune pentru bucătărie, cât și imaginație pentru ca ceea ce prepară să arate bine, iar în ultimele veri am fost răsfățată cu limonade de genul acesta:

Așă că, am profitat un pic de talentul lui și am decis să ne petrecem o după-amiază călduroasă chiar în grădina bunicilor mei, pe care i-am și răsfătat de altfel cu un pahar de limonadă. În primul rând pentru că sunt bunici și se bucură de fiecare dată când îi vizităm, au fost și mai fericiți când au auzit ca vrem să ne instalăm în gradina lor înverzită și super îngrijită, iar în al doilea rând fapul că i-am răsfățată cu o asemenea bunătatea făcută cu mânuțele noastre le-a dat o stare de curiozitate când au văzut câte lucruri am cumparat doar ca să obținem un pahar de limonadă.

Da, am cumpărat câteva lucuri, normal! Mai ales când există Jumbo. Dar asta nu înseamnă că am cheltuit foarte mult, ci din contră, cu 50 de lei poți achiziționa și obiecte utile pentru viitor, cum ar fi:

 • paie de băut ( în jur de 2 lei punga ce conține între 20-100 de paie- depinde de model)
 • 4 pahare speciale pentru limonadă (în jur de 5 lei paharul, poate fi de plastic sau de sticlă)
 • un storcător pentru fructe (3 lei)
 • miere
 • 1 kg de lămâi
 • 2 portocale
 • 1 bucată lime pentru culoare și decor
 • 1 caserolă de mentă sau un ghiveci de mentă (cum avem noi 😀 acasă)
 • 250 g căpșuni sau o sticlă de sirop făcut de bunica (cum avem noi :D) sau  cumpărat din orice supermarket ( în jur de 15 lei unul de calitate)
 • pungi de gheață (3 lei un pachet cu 20-30 de pungi de gheață)
 • servețele super vesele

Întâi și întâi, nu uitați să spălați foarte bine fructele.

IMG_6025IMG_6038IMG_6041IMG_6017Începeți prin stoarcerea lămâilor (6 lămâi pentru 4 pahare), 1 portocală stoarsă la un pahar (pentru limonada doar din suc de lămâie și portocală), pregătiți 1 litru de apă, adaugați sirop de căpșuni după gust (pentru limonada doar din suc de lămâie și căpsuni).

După ce ați împărțit sucul în mod egal în fiecare pahar și apa, adăugați mierea după gust și frunzele de mentă (încercați să le strângeți în palme înainte).

Curățați coaja de lime în proporție de 90% de pe fiecare felie și găsiți un loc pentru aceasta pe marginea paharului.

Nu uitați să adăugați câteva felii de lămâie, portocală, dar şi căpşuni în fiecare pahar pentru aspect plus gheață!

IMG_6049IMG_6057

IMG_6027IMG_6105

 

Rezultatul: cele mai bune limonade! Nu există termen de comparaţie cu cele servite la o teresă. Iar pe lângă asta, bunicii mei au fost super încântaţi! Până la urmă asta contează, nu?

Bineînţeles că nu am o super reţetă pentru limonadă, pentru nu sunt pasionată de bucătărie, dar consider că dorinţa de a încerca chiar şi o limonadă acasă şi oferită celor dragi o să conteze mult. Culori, soare, vitamine, natură, fericire, răcoritoare, căldură şi chef, sunt doar câteva dintre motivele pentru merită să încercaţi şi voi asta!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s